Onze workshops

Workshop 1

Het Onderwijs Ligt Op Straat

 

Overal liggen kansen om te leren, voor een student niet alleen in school maar vooral ook daarbuiten. Hoe ontdek ik deze kansen en hoe zet ik deze kans om in een vorm van leren in mijn lessen en in de ontwikkeling van mijn student? Deze workshop wijst je in 2 dagdelen de weg in het ontdekken van informeel leren. De workshop is bedoeld voor alle docenten in het onderwijs die graag het boek links laten liggen en zelf op avontuur uitgaan.

Workshop 4

Creatief denken en toepassen

 

Ben jij de snelweg ook zo zat en wil je weer vrijheid ervaren in denken en ontwikkelen? In deze workshop gaan we uit van onze creatieve kracht en doorbreken we het denken in gewoonten, patronen en systemen. Het geeft ruimte om vanuit nieuwe invalshoeken vraagstukken te benaderen en nieuwe wegen te bewandelen.

Workshop 2

Samen op weg

 

‘Samen op weg met hetzelfde reisdoel!’
Herken je de verschillende inzichten over het onderwijs tussen docenten, studenten en bedrijven? Deze workshop brengt deze verschillende groepen bij elkaar en helpt je een gezamenlijke visie bepalen.
Een middag vol inspiratie die voor alle deelnemers nieuwe inzichten oplevert. Het is een kijkje in de diverse wereld van de deelnemers waarin de gezamenlijke onderwijsroute bepaald wordt.

 

Workshop 3

De docent als reisleider

 

De rol van de docent is cruciaal en zal steeds meer veranderen richting die van een reisleider. Samen gaan we op reis, we verkennen de visie op onderwijs van Het Onderwijs Ligt Op Straat en onderweg maken we de transitie naar leren en ontwikkelen. We maken daarbij tussenstops rond thema’s als communicatie en reflectie. Reis je mee?